News Letter
* Email
Name 
Subscribe
 
Aloxe-Corton Les Brunettes et Planchots Chateau Santenay 2017

Aloxe-Corton Les Brunettes et Planchots Chateau Santenay 2017

Kód zboží: 2489
Cena: 1 210 Kč
Ks
Výrobce: Château de Santenay


Vína
Barva Červené
Ročník 2017
Oblast Bourgogne
Odrůda Pinot Noir
Styl vína Ovocné & kořenité, středně plné
Objem lahve 0,75 l
Země původu Francie
Klasifikace Appellation d´Origine Controlée (AOC) Premier Cru
Výroba Toto víno zraje 13 měsíců, z čehož 60 % vína zraje ve francouzských dubových sudech a 40% vína zraje v nerezových tancích.
Servírovací teplota 16-18° C
Terroir Vápencové a jílovité
Obsah alkoholu 13 %
soulad

Aloxe-Corton je mohutný a koncentrovaný Pinot Noir ze starých keřů (60 let) ze slavné burgundské apelace, jejíž vinice se nachází v okolí vesnice Aloxe, která si v roce 1862 do svého názvu připsala i název slavných vín z kopce Corton. Nyní se tato vesnice jmenuje stejně jako její proslulá vína: Aloxe-Corton. Toto víno od Chateau Santenay se projevuje intenzivním buketem po zralém červeném a černém bobulovém ovoci s nuancemi zemitých a kouřových tónu. Je to elegantní středně plné až plnější víno pevné struktury a dominantní tříslovinou, která je i v dlouhotrvající dochuti. Ve skleničce se úžasně otevírá a projevuje svou nevšední mnohovrstevnatost, ve které se mísí ovoce s kořením, vše poznamenané tímto velkým terroirem. Doporučujeme jej k hovězímu dušenému masu se zeleninou, bažantovi, holoubátku, skopovému ragú, pečené kachně. Jako přílohy doporučujeme brambory, těstoviny nebo rýži, protože spolu s vínem tvoří kulatý a jemný dojem. Naopak je doporučeno vyhýbat se přílohám ze zelené zeleniny (špenát, fazolky), která vyvolává poněkud tvrdší a trpký projev tohoto vína. Ze sýru jej doporučujeme k tvrdým zrajícím sýrům typu gruyere nebo ementál. Toto víno zraje 13 měsíců, z čeho 60 % vína zraje ve francouzských dubových sudech a 40% vína zraje v nerezových tancích. 

 

Holoubata, Kachní maso, Pečená kachna, Dušené hovězí

Vyzkoušejte také

alt
© 2007-2020 Le Bourgin